- Home/
- Tips
Geschatte leestijd: 3 minuten
De aanschaf van een software-oplossing is een totaalpakket van de software, de implementatie en training van de mensen die met de oplossing werken. Samen zorgen die aspecten dat de oplossing werkt voor het bedrijf. Een training is daarbij meer dan kennisopbouw; het draait ook om inzicht en vaardigheden. Met een goede verzorging, buiten de eigen werkomgeving, doe je kennis, inzicht en vaardigheden het gemakkelijkst op. In dit blog vertel ik daar meer over.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Door het veelzijdige aanbod van klemmen op de markt is het niet altijd duidelijk hoe u deze verschillende klemmen op een snelle en efficiënte manier binnen EPLAN kunt gebruiken. In dit blog gaan we daar dieper op in.
Geschatte leestijd: 3 minuten
Standaardiseren kost een hoop tijd. Daarom kiezen sommige paneelbouwers ervoor om het tijdens de lopende werkzaamheden te doen. Is dit de meest effectieve manier, of is het beter om de standaardisatie los te koppelen van het werkproces en het voorafgaand aan de implementatie te doen?
Geschatte leestijd: 5 minuten
Waar zit die functie ook alweer? Hoe doe ik dat handig in EPLAN? Waarom lukt niet wat ik wil? Doe ik het wel op de goede manier? Als u met EPLAN werkt, loopt u regelmatig tegen dit soort vragen aan. Dan is het goed om te weten dat hulp binnen een muisklik bereikbaar is! In dit blog leest u meer over waar u deze hulp zo gemakkelijk kunt vinden
Geschatte leestijd: 4 minuten
Wanneer u met EPLAN software werkt, heeft u ongetwijfeld wel eens een melding gehad bij het maken van een ontwerp. Dat wil overigens niet zeggen dat u verkeerd bezig bent. Meldingen helpen u juist om problemen in uw schema’s te voorkomen en de kwaliteit van uw project naar een hoger plan te tillen. Het is zelfs vrijwel onmogelijk om een project zonder meldingen te maken. Wanneer u op tijd aan de slag gaat met het optimaliseren van uw meldingenbeheer, levert u dat uiteindelijk tijdwinst en foutloze projecten op. Hoe u dat doet leest u in deze blog.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Engineering is voor u waarschijnlijk het mooiste werk ter wereld; u heeft er immers uw beroep van gemaakt. Hoewel het werk aan de digitale tekentafel geen straf is, kan het opzetten en ontwerpen van elektrotechnische toepassingen vaak nog wel een stuk sneller. Een gestructureerde en voornamelijk digitale werkmethodiek maakt het ontwerpproces een stuk efficiënter, zodat u meer tijd overhoudt voor de leuke en interessante engineeringthema’s. Maar hoe doet u dat? In deze blog geven we hieruit alvast vijf tips.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Binnen engineering keren een aantal werkzaamheden regelmatig terug. Dat geldt ook voor het maken van technische tekeningen: bepaalde schakelingen of stukken van schema’s zal u waarschijnlijk in toekomstige tekeningen willen gebruiken. Natuurlijk zit u er niet op te wachten om bij dit onderdeel iedere keer opnieuw het wiel uit te moeten vinden. Maar het ouderwets knippen en plakken van deze onderdelen maken uw schema’s dan weer erg foutgevoelig. Daarom kunt u het beste kiezen voor een geautomatiseerde aanpak door middel van macro’s en waardensets: uw herbruikbare bouwstenen in engineering. Hiermee maakt u het tekenproces stukken efficiënter en bespaart u kostbare tijd.
Geschatte leestijd: 5 minuten
Engineers hebben ieder hun eigen werkwijze. De een kiest voor het klassieke grafisch ontwerpen. De ander gaat een stap verder met een device-georiënteerde methodiek, waar rijke data voor nodig is. In de online EPLAN Data Portal bieden fabrikanten componenten aan die al veel rijke data bevatten. Deze kan de engineer inlezen en zelf naar eigen wens verder aanvullen. Deze stap kan interessante voordelen opleveren. Welke voordelen dit zijn en welke rol navigatoren daarbij spelen, is echter soms niet helemaal duidelijk. In dit Tips & Tricks- blog lichten we het graag toe.