• Home/
  • Johan Lentjes
Geschatte leestijd: 4 minuten
Op Let’s EPLAN draait het om de praktijk. Om tips voor het slim bouwen van panelen, aanleggen van bekabeling en combineren van elektrotechnische en mechanische ontwerpen. Daarom was er ook dit jaar op het event voor engineers weer een plek ingeruimd voor het Let’s EPLAN - Techplaza: de locatie waar aanwezigen met al hun praktische vragen terecht konden. Wat voor vragen hebben de Eplan experts en supportmedewerkers beantwoord en wat maakt deze live support zo waardevol?
Geschatte leestijd: 4 minuten
Heb je een gebruikersvraag over een Eplan applicatie? Of wil je van gedachten wisselen met Eplan Consultants over de mogelijkheden over de software voor jouw organisatie? Dat kan in het Techplaza op Let’s EPLAN 2024. Hier staan alle sprekers van de break-out sessies klaar om het gesprek met jou aan te gaan. Ook zijn er Eplan Support Engineers aanwezig en kun je verschillende demo’s uitproberen. Schrijf je nu alvast in!
Geschatte leestijd: 5 minuten
Als bedrijf werk je met engineeringstools. Maar sluiten deze tools wel aan op jouw werkwijze? En zo ja, haal je wel alles uit de beschikbare hulpmiddelen? In dit blog zoomen we in op deze twee kanten van Efficient Engineering.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Benieuwd hoe een ‘EPLAN Genius’ een EPLAN standaard opzet? EPLAN-expert Sander Doorenbosch van SDH Engineering geeft vijf tips. Hiermee kunnen engineers snel en makkelijk een EPLAN-standaard opzetten en een efficiencyslag maken.
Geschatte leestijd: 2 minuten
De bijzondere omstandigheden van de laatste tijd maken nieuwe ideeën los over wat er allemaal op afstand kan. Met creatieve oplossingen kan er veel meer online dan gedacht. Bedrijven die hun engineeringsproces willen optimaliseren, hebben hiervoor nu misschien wel een betere gelegenheid dan ooit. U leest hier meer over in dit blog.
Geschatte leestijd: 3 minuten
Bij opleiding, advies, ondersteuning en andere diensten werkt persoonlijk advies van mens tot mens prettig en doeltreffend. Persoonlijk contact op locatie werkt goed, maar EPLAN biedt ook verschillende manieren om klanten online te adviseren. In dit blog leest u daar meer over.
Geschatte leestijd: 2 minuten
Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers vanuit huis laten werken. Bij sommige bedrijven kon dat al, maar verandert de schaal waarop dit moet gebeuren. Bij andere bedrijven is het iets nieuws. Daardoor komt de vraag op: hoe maak je dit snel en makkelijk mogelijk? Een algemeen antwoord hierop is onmogelijk te geven, aangezien er veel variabelen in het spel zijn: de EPLAN versie, het aantal gebruikers, de netwerkomgeving of met of zonder dongel. In dit blog gaan we daar dieper op in.

Johan wil zaken goed doen. Hij houdt niet van 'binnenbochten’ nemen. Zijn voorkeur gaat uit naar pragmatische oplossingen; school was hem te theoretisch. Het aansturen van de technische afdeling van EPLAN ligt hem beter. Johan: “Los van technische oplossingen is de menselijke kant van verandering belangrijk. Het implementeren vraagt veelal een andere manier van werken. Als je dat aspect goed meeneemt, worden verbeteringen daadwerkelijk gerealiseerd.”

Johan kwam in 2001 via zijn vorige werkgever met EPLAN in aanraking bij het ontwerpen van inertgasgeneratoren. Hij was meteen verkocht: “De software maakt engineering interessanter en leuker, omdat het een ‘engineeringstool’ is en geen ‘tekentool’. Alle informatie wordt eenmalig ingevoerd en komt terug waar nodig. Met EPLAN kun je slim en continu verbeteren. Het helpt bedrijven om meer, sneller en kwalitatief beter werk te leveren.”

Het doel is producten ‘first time right’ ontwerpen. “Dit kan door een volledige digital twin van een machine of systeem op te bouwen. Alle disciplines zijn daarin vertegenwoordigd en samen met Rittal breiden we de twin uit naar de paneelbouw en ook PLM kan er in worden opgenomen. Het is spannend om deel van die ontwikkeling uit te maken.”

Schrijf u in om up-to-date te blijven!