• Home/
  • Ernest Kappers
Geschatte leestijd: 3 minuten
Binnen de paneel- en machinebouw wordt data veelal op lokale servers opgeslagen. Het idee hierachter is dat niemand van buiten er dan toegang toe heeft. Maar is dat wel zo? In deze blog belichten we een nieuwe kijk op engineering in de cloud.
Geschatte leestijd: 3 minuten
Het gerenommeerde IT-onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat bijna de helft van de organisaties die IoT aan het implementeren zijn, digital twins gebruiken of dat in 2019 van plan zijn. In deze blog leest u wat deze ‘digitale tweelingen’ zijn en hoe innoverende Nederlandse machinebouwers ze kunnen gebruiken om hun processen te stroomlijnen.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Industry 4.0, ofwel Smart Industry, lijkt weer de zoveelste hype. Iedereen heeft het erover, maar in de praktijk gebeurt er weinig. ‘Zal wel weer over waaien’, hoort u vaak. Toch is niets minder waar.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Wanneer u met EPLAN software werkt, heeft u ongetwijfeld wel eens een melding gehad bij het maken van een ontwerp. Dat wil overigens niet zeggen dat u verkeerd bezig bent. Meldingen helpen u juist om problemen in uw schema’s te voorkomen en de kwaliteit van uw project naar een hoger plan te tillen. Het is zelfs vrijwel onmogelijk om een project zonder meldingen te maken. Wanneer u op tijd aan de slag gaat met het optimaliseren van uw meldingenbeheer, levert u dat uiteindelijk tijdwinst en foutloze projecten op. Hoe u dat doet leest u in deze blog.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Engineering is voor u waarschijnlijk het mooiste werk ter wereld; u heeft er immers uw beroep van gemaakt. Hoewel het werk aan de digitale tekentafel geen straf is, kan het opzetten en ontwerpen van elektrotechnische toepassingen vaak nog wel een stuk sneller. Een gestructureerde en voornamelijk digitale werkmethodiek maakt het ontwerpproces een stuk efficiënter, zodat u meer tijd overhoudt voor de leuke en interessante engineeringthema’s. Maar hoe doet u dat? In deze blog geven we hieruit alvast vijf tips.
Geschatte leestijd: 8 minuten
Het is hét trending topic in de maakindustrie: smart customization. Toch dringt het besef dat engineeren slimmer moet, maar langzaam door in de besturingstechniek. Onterecht! Het is geen toeval dat smart customization ‘hot’ is in de maakindustrie en de machinebouw in het bijzonder. Levertijden worden korter en de prijzen staan steeds meer onder druk. Daar komt bij dat geschoolde mensen om technische oplossingen te bedenken, steeds schaarser worden. Efficiënt engineeren en produceren is dus meer dan ooit een must.
Geschatte leestijd: 5 minuten
De machinebouw kan haar concurrentiekracht versterken door betere samenwerking in de verschillende fasen van het ontwikkel- en productieproces. Zo stelt een gemeenschappelijk engineeringplatform ons in staat een vergaande standaardisatie door te voeren. Die op zijn beurt een snelle en eenvoudige configuratie van producten mogelijk maakt. Laten we nu kijken hoe we efficiënter kunnen samenwerken met de volgende fase in het traject: de productie.
Geschatte leestijd: 4 minuten
Met een efficiënter engineering- en productieproces kan de machinebouw in de toekomst de concurrentie voorblijven. Dit vraagt om een betere samenwerking tussen de verschillende disciplines. Een gemeenschappelijk, digitaal engineering platform speelt in deze samenwerking een cruciale rol.
<< < 1 2 3 > >>

Systematisch structureren en optimaliseren zit Ernest Kappers van jongs af aan in het bloed. Het kan altijd slimmer en beter. 'Liever een avond programmeren dan dezelfde handeling twee keer doen' is zijn motto, ‘Getting Things Done’ van David Allen een favoriet boek. Bij de automatiserings- en digitaliseringsontwikkeling naar Smart Industry voelt hij zich thuis. “Naast het feit dat die ontwikkeling essentieel is voor de maakindustrie in Nederland.”

Op de HTS kon hij zijn passie voor technologie waarmaken, maar tijdens zijn dienstplicht als docent bij de Luchtmacht Elektronische en Technische School kreeg de technologie heftige concurrentie van een tweede passie: kennisoverdracht. Na de dienst won de technologie van (nu) Thales – vooral omdat training onderdeel van zijn werk uitmaakte. Na tien jaar maakte hij de overstap naar het EPLAN dat net begon in Nederland – waar hij 33 jaar geleden de trainingen ging vormgeven en producttechniek en consulting opzette.

Bij EPLAN draait het bij uitstek om herhaling elimineren. Knippen en plakken maken plaats voor het automatisch genereren van foutloze bouwstenen. Als Productmarketing Manager werd Ernest tien jaar geleden de spin in het web tussen afdelingen in. Zijn taak: zorgen dat klanten oplossingen op het juiste niveau krijgen, waardoor ze sneller, beter en met minder fouten en faalkosten kunnen werken.

Schrijf u in om up-to-date te blijven!